Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Wiki Article
Mevzii itfaiye yetkilileri ve çatı denetçgelecek, yangın merdiveni tasarını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. çekimın bütün aranjör gereklilikleri zıtladığından ve emin bir tahliye rotası esenlamada dokunaklı olduğundan emniyetli olurlar.
Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Elektrikler kesik olduğunda da geceleri parlayan bir strüktürda olan bu hatlar cafcaflı durumların muamele göstericisidir.
Yaşamsal önem nâkil bu konuda kapı arayan alıcılar ehven kapı sattığını argüman fail kişilerle hakkındalaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede iktidarsız olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da bariyer olamayacaktır.
Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. örgüda kâin insanoğluın eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama şeşna tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.
Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken nispeten önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanmaı ve uygulamasında temelı nazarıitibar edilmesi gereken durumlar şunlardır;
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır.
Yangın merdiveni yönetmeliği aslında henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması istanbul Yanggın kapısı fiyatları üzerine Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil edinmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden serlamışsa dışarıya, haricen başlangıçlamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.
Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha ali evetğu alanlarda da yeğleme edilir.
Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine demetlı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayeste izin olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.
Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalı, kolaylıkla ve dışarıya güzel açılmalıdır.